Hlavní obsah

Za znásilnění turistky v pražském hotelu dostali Alžířané dva až dva a půl roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za znásilnění turistky v hotelu v pražské Náprstkově ulici potrestal Obvodní soud pro Prahu 1 pětici cizinců tresty od dvou do 2,5 roku vězení. Také je vyhostil z České republiky. Šestého muže obžaloby zprostil.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení cizinců podezřelých ze znásilněníVideo: Policie ČR

 
Článek

Rozsudek není pravomocný, státní zástupce i odsouzení se proti němu odvolali. Případem se tak bude zabývat ještě pražský městský soud. Mužům hrozí až desetileté vězení. Informaci o vývoji v případu sdělila v pátek mluvčí soudu Pavla Hájková.

Podle dřívějších informací policie se turistka z Irska s jedním z mužů z Alžírska seznámila loni v noci z 1. na 2. dubna v baru. Domluvili se, že půjdou k němu na pokoj, muž ale následně přivedl své kamarády. Poté ženu údajně společně znásilnili.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policejní eskorta přivádí na jednání soudu mladé Alžířany, kteří jsou obviněni ze znásilnění irské turistky.

Na 2,5 roku do vězení poslal soud tři muže, Tajíba Banjittúa, Muhammada Názima Binkritlího, jehož případ byl projednáván zvlášť, a Muhammada Habíba Úlda Ajsu, který byl odsouzen i za přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. O půl roku kratší trest uložil soud Zakaríjovi Úldu Ajsovi a Muhammadu Hádímu Mabrikovi.

Tresty by si měli muži ve věku od 20 do 24 let podle Hájkové odpykat ve věznici s ostrahou. Cizinci byli také podle verdiktu vyhoštěni na pět nebo deset let. Poslední z obžalovaných, Muhammad Nádir Hammádí, byl soudem zatím nepravomocně osvobozen.

Soud jednoho z obviněných propustil loni v srpnu z vazby na svobodu, mladík složil kauci 600 tisíc korun a mohl vycestovat. Soud dokonce doporučil, aby se vrátil do rodné země, a byl tak pod dohledem rodičů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám