Hlavní obsah

Za znásilnění sedmiletého chlapce dostal muž sedm let vězení

Právo, pab
Plzeň

Na sedm let do věznice s ostrahou poslal v pátek Krajský soud v Plzni 39letého muže ze Sokolova za znásilnění sedmiletého chlapce, kterého mu o loňských prázdninách svěřila na hlídání jeho známá.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Poškozenému v pěti případech prováděl felaci a třel pohlavní úd. Dále mu zasouval penis do konečníku, za což mu slíbil dárek k narozeninám,“ uvedla mluvčí soudu Alexandra Vaňková. Upozornila na to, že chlapec s ohledem na svůj věk, rozumovou a fyzickou vyspělost nebyl schopen se bránit jinak než jen slovně.

„Mám nadprůměrně vyvinutý penis, se kterým mají problémy i ženy. Těžko bych s tím mohl na dítě,“ hájil se. Tvrdí, že se ničeho nedopustil a vše je lež.

„I kdybych byl úchyl, tak jsem k tomu neměl žádnou příležitost. S tím klukem jsem neměl možnost být nikdy o samotě. Pořád tady byla moje družka a její dvě děti, o které se starám,“ tvrdil muž, který byl v minulosti třináctkrát soudně trestán a před půl rokem si změnil jméno.

Msta za pohlavek

Na otázku soudkyně, jaké má tedy vysvětlení k tomu, že ho chlapec obvinil, reagoval slovy: „Možná ze vzteku, že jsem mu nekoupil skateboard, který po mně chtěl. Nebo to byla pomsta za to, že dostal ode mě pohlavek, když kopal na zahradě do zvířat,“ prohlásil.

Snažím se děti vychovávat tak, aby nelhaly, že se na to stejně přijde
matka dítěte

Přestože sám prohlásil, že ho sexuálně vzrušují ženy, odmítl se podrobit falometrickému vyšetření, ze kterého by se dalo zjistit, jaké sexuální objekty preferuje.

Výpověď dítěte je věrohodná

S pláčem vypovídala u soudu matka chlapce. „Nám doma nic neřekl. Můj přítel ale zaslechl jeho rozhovor se sourozenci. Okamžitě jsem s ním šla k lékaři. Když ho vyšetřil, doporučil mi, abych to oznámila policii nebo jinak že to musí udělat sám,“ uvedla.

Synovi prý věří. „Snažím se děti vychovávat tak, aby nelhaly, že se na to stejně přijde a pravda nakonec vyjde najevo. Nikdy v zásadních věcech nelhal, možná takové ty dětské lži, když se něco stane a sourozenci svádí vinu jeden na druhého,“ dodala žena.

Záznam chlapcovy výpovědi soud přehrál v jednací síni s vyloučením veřejnosti. Znalci ji označili za věrohodnou. Podle nich tak, jak to chlapec popsal, musel skutečně něco takového prožít.

Odsouzený muž je podezřelý ze znásilnění ještě dalších dvou dětí ve věku 5 a 10 let. Za to je od června trestně stíhán.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám