Hlavní obsah

Za znásilnění čtyřleté dívky dostal muž osm let vězení

Právo, Svatava Hernandezová
PLZEŇ

Za zneužití teprve čtyřleté holčičky poslal ve středu Krajský soud v Plzni 24letého řidiče z Karlových Varů Milana Novotného na osm let do vězení. Muž využil příležitosti, kdy vyzvedl dívku z mateřské školy.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Milan Novotný při příchodu do soudní síně.

Článek

Dívku odvedl k sobě domů, kde ji svlékl, položil na postel a znásilnil. Případ policii nahlásila matka dítěte poté, co se děvčátko se vším svěřilo svému otci.

Novotný, který byl již dříve trestán pro úvěrový podvod a nyní je stíhán pro stejný čin znovu, ale svoji vinu popíral. „Je to velký omyl. Mrzí mě, že jsem obviněn pro něco, co jsem neudělal,“ řekl před soudem žalovaný. Dívka ale svému otci podrobně popsala, co jí Novotný dělal. Ten je ale přesvědčen, že jde o mstu otce dítěte.

Údajné spory kvůli pěstování marihuany

„Dlužil mi totiž peníze a chtěl mi je vrátit z pěstování a prodeje marihuany. Sehnal jsem mu dům v Perninku na pěstírnu, zařízení a rostlinky dodal on. Pak jsme tam jezdili dvakrát týdně, později častěji. Já jsem ale dostal strach, že budu mít průšvih, tak jsem mu řekl, že končím a chci vrátit dluh. Rozčílil se, že když nebudeme spolu pokračovat, tak si to odskáču,“ pokračoval žalovaný.

Jak uvedla matka dítěte, zpočátku tomu, co se stalo, nechtěla věřit. Popsala ho jako tichého, hodného člověka.

„Ke mně i k malé se choval dobře, nikdy jsem si nevšimla, že by v jeho chování k ní bylo něco divného. Říkali jsme mu Drobek, tak ho nazývala i dcerka... pořád se škádlili. Pak ho nechtěla ale vidět, občas se v noci počůrala,“ uvedla před soudem. Otec dítěte pak tvrdil, že Novotnému žádné peníze nedluží a verzi o pěstírně popřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám