Hlavní obsah

Za vraždu čtyř sourozenců na Svitavsku se matka stíhání nevyhne

Právo, René Chvalina

Matka čtyř dětí, které byly v září loňského roku nalezeny zavražděny v obci Široký Důl nedaleko Poličky na Svitavsku, je podle znaleckého posudku trestně odpovědná. Žena byla později z vraždy svých dětí obviněna. Právo o tom v úterý odpoledne informovala policejní mluvčí Eva Maturová.

Foto: René Chvalina, Právo

Dům, kde došlo k nejtěžším vraždám v dějinách české kriminalistiky

Článek

„Vzhledem k této situaci bude kompletní spisový materiál znovu prostudován a následně dojde k podání návrhu na podání obžaloby na Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové,“ upřesnila Maturová.

Obviněná matka je i nadále stíhána vazebně. „Jde o obavu, že by se obviněná mohla skrývat, nebo jiným způsobem vyhýbat trestnímu stíhání,“ dodala Maturová.

Otřesný případ se odehrál v září 2011. Tehdy byla v domě nalezena v tratolišti krve čtyři těla mrtvých sourozenců. Jednalo se o dva chlapce a dvě dívky, nejmladší dítě se narodilo loni v červenci.

Matka po hrůzném činu chtěla spáchat sebevraždu a v kritickém stavu byla transportována Leteckou záchrannou službou do nemocnice v Brně. Zraněná žena měla na sobě, stejně jako děti, mnohočetná bodnořezná poranění a známky dušení, neboť se pokusila oběsit na trámu. Škrtidlo však povolilo a žena se zřítila z přibližně pětimetrové výšky. Tragédii oznámil na policii v Poličce druh matky.

Matka se po činu se svým zraněním léčila ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Poté byla eskortována na psychiatrické oddělení vězeňské nemocnice v Brně - Bohunicích.

Všechny čtyři děti, které byly v Širokém Dole zavražděny, byly později v naprostém utajení zpopelněny v pardubickém krematoriu. U obřadu byla pouze rodina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám