Hlavní obsah

Za řádění fotbalových chuligánů v Ostravě padla první obvinění

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

První obvinění padla v souvislosti s rozsáhlými výtržnostmi, ke kterým došlo v průběhu sobotního fotbalového utkání mezi Baníkem a Spartou v Ostravě. Policie stíhá už čtyři muže pro trestné činy násilí proti úřední osobě a výtržnictví, dalším dvěma sdělila podezření ve zkráceném řízení. Obvinění házeli na policisty pyrotechniku nebo kameny. Při výtržnostech bylo zraněno i jedenáct policistů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Na policii útočili fanoušci obou táborů.

Článek

O obviněních informovala v pondělí mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. V sobotu večer policie přitom zadržela přes třicet fanoušků obou týmů.

”Okolnosti dalších trestných činů jsou prověřovány, jsou realizovány výslechy zúčastněných, analýzy zajištěných obrazových záznamů i ostatní dokazování. Omezen na osobní svobodě v souvislosti s protiprávním jednáním při utkání již v tuto chvíli není nikdo,“ sdělila mluvčí.

V krajním případě hrozí obviněným trest odnětí svobody až na šest let. „Nyní nastává obvyklé prověřování, analýzy obrazových záznamů, identifikace maskovaných osob a konkretizace jejich protiprávního jednání, specifikace způsobených škod a ostatní úkony,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám