Hlavní obsah

Za pokus o znásilnění pacientky v nemocnici dostal muž čtyři roky vězení

Právo, Patrik Biskup
Aktualizováno

Na čtyři roky do vězení poslal ve středu plzeňský okresní soud recidivistu Ondřeje Obsta (36), který se loni v létě pokusil okrást a znásilnit starší pacientku ve fakultní nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný Ondřej Obst u souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Nemáme pochybnosti o výpovědi poškozené, která tvrdila že ji obžalovaný sahal na prsa a pod spodní kalhotky," uvedla předsedkyně senátu Miriam Kantorová.

Podle soudkyně verze poškozené koresponduje s výpověďmi dalších svědků, zejména zdravotního personálu.

Na pětasedmdesátiletou ženu se Obst podle obžaloby vrhl v nadstandardním pokoji, kde byla sama. „Poškozenou, která v tu chvíli spala, zalehl a začal osahávat přes noční košili. Dále se jí snažil stáhnout spodní kalhotky,“ uvedla státní zástupkyně Ivana Hostašová. Podle ní se pacientka probudila a začala křičet o pomoc. „Obžalovaný jí zacpával ústa a držel za krk. Ptal se jí, kde má peníze,“ stojí dále v obžalobě.

Poškozené se podařilo zmáčknout tísňové tlačítko. Když se následně snažila dostat do pokoje zdravotní sestra, Obst nechal seniorku být, odemkl a odešel pryč. Žena měla po útoku zlomené žebro. „Kopala jsem do něho a odstrkovala ho. Byla jsem vyděšená,“ vypověděla u soudu.

Rozhodně jsem se nesnažil o žádný sex. Nejsem žádný deviant.
obžalovaný

Obžalovaný tvrdil, že se v pokoji ocitl náhodou. Když už tam byl, rozhodl se prý pacientku okrást. Na ženu podle svých slov upadl náhodou, když ztratil rovnováhu. Jak dále vypověděl, v nemocnici hledal místo na přespání, protože ten den ho vykázali z azylového domu kvůli opilosti.

Prohrabal šuplík

„Ustlal jsem si na záchodě. Odtamtud mě ale vyhodili. Šel jsem o patro výš, kde jsem vešel do nějaké místnosti. Myslel jsem si, že je to kumbál. Zamkl jsem, aby nepřišla uklízečka,“ tvrdil Obst.

Až později si prý uvědomil, že je v pokoji, kde někdo leží. „Prohrabal jsem šuplík nočního stolku, ale nic cenného nenašel. Když jsem se zvedl, zamotala se mi hlava a upadl jsem na postel, kde někdo ležel. Že jde o ženu jsem zjistil až v okamžiku, kdy začala křičet,“ pokračoval Obst s tím, že jak se snažil zvednout, mohla si žena myslet, že ji osahává.

„Je jasné, že muselo mezi námi dojít k fyzickému kontaktu. Zazmatkoval jsem. Rozhodně jsem se ale nesnažil o žádný sex. Nejsem žádný deviant,“ prohlásil obžalovaný, který byl v minulosti za podobný mravnostní delikt už vyšetřován.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám