Hlavní obsah

Za pobodání bývalé přítelkyně poslal soud ženu na 4,5 roku do vězení

Právo,
Hradec Králové

Nezvládnutý rozchod s bývalou přítelkyní skončil těžkým ublížením na zdraví. Za pobodání expartnerky sedmi ranami kuchyňským nožem poslal Krajský soud v Hradci Králové jednačtyřicetiletou Martinu Staškevičovou na 4,5 roku do vězení. Rozsudek je pravomocný, neboť státní zástupce i obžalovaná se vzdali práva na odvolání.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaná u souduVideo: Ludmila Žlábková, Právo

 
Článek

Staškevičová byla původně obžalována z pokusu o vraždu, soud jí však neprokázal, že by chtěla zabíjet.

„Dostala jsem se do afektu, že jsem nevěděla, co dělám,“ popisovala už dříve. [celá zpráva] Zabíjet prý nechtěla, v přípravném řízení však policii přiznala, že chtěla, aby expartnerka trpěla.

K tragické události došlo loni 12. srpna v Náchodě. Staškevičová žárlila a věřila v obnovení vztahu s bývalou přítelkyní. Ta se jí však snažila zcela vyhýbat, protože z ní měla podle svých slov strach. Nechtěla se s ní bavit ani v osudný den, když šla do práce a Staškevičová si na ni počkala.

Aby podpořila své šance na rozhovor, vzala si s sebou Staškevičová nůž s devět centimetrů dlouhou čepelí. Nakonec expartnerku sedmkrát bodla do zad a krku. Šest ran zasáhlo podkoží, jedna pronikla do hrudní dutiny a poranila plíci.

Zraněné se naštěstí podařilo utéci do budovy svého zaměstnavatele, kde jí kolegové přivolali pomoc. V nemocnici strávila několik dnů a později se u ní vyvinula posttraumatická stresová porucha.

Kromě trestu vězení musí odsouzená také zaplatit zdravotní pojišťovně více než 38 tisíc korun a také musí uhradit škodu ve výši 7740 korun Pražské správě sociálního zabezpečení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám