Hlavní obsah

Za intimní fotky dětem nabízel kredit do mobilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Policie zadržela osmatřicetiletého muže, který prostřednictvím sociálních sítí kontaktoval desítky dětí z Brněnska a Blanenska a nabízel jim finanční odměnu, pokud mu pošlou své intimní fotografie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté zajistili přibližně 2000 stran internetové komunikace mezi pachatelem a dětmi. Muž si je vybíral podle snímků na jejich profilech. Většinou jim za fotografie slíbil například dobití kreditu do mobilního telefonu. Osobně se s nimi nestýkal.

Na případ policii upozornil učitel, jemuž se jeden z jeho žáků svěřil s tím, že byl na internetu požádán o intimní snímky. Policie objasňovala případ půl roku. Muž je už ve vazbě. Hrozí mu až pět let vězení.

Případ podle Šebkové jasně dokládá, že internet není pro děti bezpečný. "Ukázalo se, že mají profily na sociálních sítích i přesto, že v jejich věku jim podmínky zřízení účtů neumožňují. Falšují tedy svůj skutečný věk," upozornila policejní mluvčí Iva Šebková.

Kriminalisté zdůrazňují, že rodiče by měli vědět, jaké internetové stránky jejich děti navštěvují, a důkladně jim vysvětlit, že komunikace s neznámými lidmi je nebezpečná. "Kontrola dětí na internetu by měla být soustavná, při zjištění jakékoli komunikace naznačující problémy je nutné ze strany dospělých včas zasáhnout," doporučila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám