Hlavní obsah

Za auto z inzerátu žena zaplatila, ale nikdy ho neviděla. Po podvodníkovi pátrá policie

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Začátkem listopadu si dvaadvacetiletá žena z Hodonínska vybrala na internetovém bazarovém portálu vozidlo Audi A5 za 160 000 korun. Na inzerát odepsala, polovinu částky zaplatila, ale auto už neviděla. Za podvod zatím neznámému pachateli hrozí až osm let vězení.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Ženě na její prvotní zprávu odpověď přišla obratem, ale s tím, že vozidlo se nachází ve Španělsku. Tam se měl údajný majitel přestěhovat a přepsání vozidla by bylo pro něj složité a nákladné, proto jej prodává.

„Žena se s majitelem vozidla dohodla na koupi a přepravě vozidla za podmínky, že polovinu částky zaplatí předem, a to 3000 Eur (82 000 korun). Částku zaplatila a byla ještě několikrát kontaktována jak majitelem, tak přepravní společností o probíhající přepravě, která měla trvat maximálně pět dní.

Naivní nápadníci poslali 1,5 milionu přitažlivým dívkám. Ve skutečnosti to byl mladík z Mostecka

Krimi

Nyní již s poškozenou nikdo nekomunikuje. Prodejce ani španělská přepravní společnost neodpovídají na e-maily,“ uvedla k případu policistka Petra Hrůzová.

Reklama

Výběr článků

Načítám