Hlavní obsah

Z vraždy taxikáře nalezeného v kufru jeho vozu policie viní dva mladíky

Právo, Jaroslav Švehla
Jablonec nad Nisou

Policie zadržela dva šestadvacetileté mladíky a obvinila je z vraždy taxikáře, jenž byl v únoru nalezen v kufru svého vozu v Jablonci nad Nisou. Obvinění se podle kriminalistů k činu přiznali, šlo jim o peníze.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Na pohřeb zavražděného kolegy jeli taxikáři z Liberce a okolí ve smutečním průvodu.

Článek

"Vůz taxikáře si vybrali náhodně, stál na konci řady," sdělil ve středu na tiskové konferenci liberecký kriminalista Stanislav Briestenský. Podle něj mladíci na sedmačtyřicetiletého taxikáře zaútočili noži, které si přinesli z domova.

Bodné rány směřovali do horní části těla. "Neměl šanci se ubránit," řekl kriminalista a podotkl, že řidič taxislužby měl u sebe jen čtyři tisíce korun. Oba obvinění nepracovali, peníze utratili.

Jeden z nich se dostal do křížku se zákonem už v minulosti v souvislosti s majetkovou trestnou činností. Na objasnění případu podle libereckých kriminalistů velkou měrou přispěli pracovníci kriminalistického ústavu, kteří vyhodnocovali biologické stopy z místa činu.

Zavražděného taxikáře našli 26. února v kufru jeho vozu. Řidič se den předtím nehlásil dispečinku a kolegové ho proto hledali po celém městě. Podařilo se jej najít až pomocí jeho mobilního telefonu. Jeho taxi bylo odstavené v ulici Za Plynárnou prázdné se skvrnami od krve, řidiče objevili v kufru auta. Přivolaní záchranáři už mu nemohli pomoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám