Hlavní obsah

Z únosu bankéře Roselliho obviněn šéf fotbalové Příbrami

ČTK, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Do únosu a vydírání italského bankéře Giuseppe Roselliho, předsedy představenstva společnosti Union Group, je podle informací Práva zapleten zadlužený šéf fotbalového klubu Marila Příbram Jaroslav Starka. Detektivové pražského odboru boje s organizovaným zločinem jej zadrželi v pondělí dopoledne a spolu s dalším mužem obvinili z vydírání.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

"Organizátor únosu je příbramský podnikatel. Vyčkává v policejní cele na rozhodnutí o uvalení vazby," uvedl zástupce ředitele pražské policie pro trestní řízení Zdeněk Janíček, který ale odmítl potvrdit nebo vyvrátit, že se jedná právě o fotbalového bosse Starku.

Druhý muž, který měl k únosu napomáhat,  byl po dopoledním výslechu propuštěn a je stíhán na svobodě z trestného činu vydírání.

Kriminalisté předvedli během odpoledne další dva muže, taktéž pocházející z Prahy a Středočeského kraje. Podle mluvčí pražské policie Evy Miklíkové byl jeden obviněn a nyní také čeká v cele na vazební verdikt. "Čtvrtý člověk byl vyslechnut jenom jako svědek," dodala Miklíková.

Janíček zatím nechce k případu uvést podrobnosti, neřekl ani důvod Roselliho únosu.

Únos italského bankéře

Roselli byl unesen minulé pondělí večer i se svým osobním strážcem, propuštěn byl v úterý večer. Mediální zástupce společnosti Invesmart, která je většinovým vlastníkem Union Group i Union banky, Michael Donath minulý týden řekl, že únosci Roselliho donutili podepsat řadu dokumentů. Kvůli zmizení Roselliho se v úterý ráno nekonala mimořádná valná hromada Union banky, na které měli podle dostupných informací vstoupit do dozorčího orgánu banky zástupci společnosti Goldman Sachs, která s Invesmartem zpracovává vizi dalšího vývoje banky. Skupina Goldman Sachs by zřejmě měla v budoucnosti akcie banky odkoupit.

Reklama

Související témata:

Související články

ČNB odebrala Union bance licenci

Union banka zřejmě přijde o licenci. Rozhodla o tom v úterý Česká národní banka (ČNB). Ostravský peněžní ústav se ovšem může proti tomuto verdiktu ještě...

Soud zrušil konkurz na Union banku

Krajský soud v Ústí nad Labem v pátek zrušil konkurz na Českou revitalizační, která měla být nástupkyní Union bankou. ČTK o tom informoval soudce Jiří Berka....

Výběr článků

Načítám