Hlavní obsah

Z obchodu v centru Prahy odnesli zloději kožich za 162 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Chovali se jako běžní zákazníci, kteří k sobě vlastně ani nepatří, a prohlíželi si zboží v obchodě v Železné ulici na Praze 1. Potom se ale dva muži spojili a jeden za pomoci druhého ukradl kožich v hodnotě 6000 eur, tedy asi 162 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděj dal do tašky kožich a odešelVideo: Policie ČR

 
Článek

Krádež zachytily bezpečnostní kamery přímo v obchodě, kde ke krádeži loni jednatřicátého prosince došlo.

Jeden z mužů, který měl na sobě černou bundu a světle modré rifle, zamezil prodavačce výhled tak, aby jeho kolega v zeleném kulichu a modré péřové bundě mohl kožich ukrást. Schoval ho do papírové tašky, kterou si přinesl, a okamžitě z provozovny zmizel.

Trest až pět let 

„Jeho souputník v obchodě ještě nějakou dobu zůstane a vybírá si oblečení. Při tom je v ,čilé‘ komunikaci s prodavačkou, která v tu chvíli vůbec netuší, že byla okradena,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Podle policie se muž choval účelově, aby zaměstnal pozornost poškozené.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z krádeže

Způsobená škoda činí téměř 162 tisíc korun, a proto hrozí pachatelům v případě dopadení a odsouzení trest odnětí svobody až na pět let.

Policie z oddělení Bartolomějská prosí o pomoc širokou veřejnost. Pokud by někdo poznal hledané muže na videu a měl o nich jakékoliv informace, může se ozvat na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám