Hlavní obsah

Z kamionu v Hradci Králové utekly krávy, jednu museli zastřelit

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Volně se pohybující skot ve středu vystrašil obyvatele Malšovic, části Hradce Králové. Pro obyvatele byla vydána výstraha, že zvířata mohou být nebezpečná, pohybovala se navíc blízko mateřské školy. Hasičům a policii se je nepodařilo odchytit, ve spolupráci s veterinářem je proto postupně uspali pomocí narkotizační zbraně. Jednu ale museli zastřelit.

BEZ KOMENTÁŘE: V Hradci Králové utekly krávyVideo: Ludmila Žlábková, Právo

 
Článek

„Zvířata utekla při překládce z kamionu v samém centru Hradce na parkovišti u koupaliště Flošna. Běžela směrem k tenisovým kurtům a dále do Malšovic až do ulice Na Občinách,“ popsala z místa policejní mluvčí Iva Kormošová.

Jednalo se o pětici krav horského plemene. Zvířata byla zprvu v klidu na prostranství mezi obytnými domy. Policie ale požádala obyvatele Hradce, aby dbali zvýšené opatrnosti.

Neposlala ani štěňátka, ani hodinky. Žena z lidí vylákala více než čtvrt milionu

Krimi

Před 17:00 se veterinářům, policii a hasičům podařilo společně krávy dostat pod kontrolu a nebezpečí pro obyvatele pominulo.

„Čtyři z pěti krav byly uspány veterinářem a nyní jsou nakládány do přepravního vozidla. Jedna zbývající se však splašila, z místa utekla a policisté ji museli zastřelit,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám