Hlavní obsah

Z kamionu na Rychnovsku vyskočili tři migranti a začali utíkat

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychnov nad Kněžnou

Tři běžence zadrželi v úterý před 20. hodinou pracovníci jedné z firem v areálu v průmyslové zóně Lipovka u Rychnova nad Kněžnou. Cizinci před nimi vyskočili z nákladového prostoru návěsu makedonského kamionu a začali utíkat.

Foto: Policie ČR

Poškozené jistící lanko návěsu kamionu.

Článek

„Přivolaná cizinecká policie na místě zjistila, že se s největší pravděpodobností jedná o státní příslušníky Afghánistánu. Jejich totožnost stále ověřujeme,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková s tím, že podle všeho kamion vyjel z Turecka a přes Makedonii, Srbsko, Maďarsko a Slovensko přijel do České republiky.

„Na zmapování pohybu kamionu cizinecká policie aktivně spolupracuje i s kolegy ze zahraničí. Při ohledání návěsu nákladního automobilu policisté zjistili, že došlo k poškození jisticího lana,“ pokračovala Ježková.

Řidič kamionu hlídal v Sušici migranty s nožem v ruce

Krimi

Cizinecká policie vyšetřuje případ pro podezření ze spáchání přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, kterého se měl dopustit dosud neznámý pachatel. Zda řidič umožnil převoz schválně, či nikoliv, ukáže až další vyšetřování.

Uprchlíci nyní čekají na svůj další osud. Mohou skončit v jednom z českých zařízení pro zajištění cizinců v Česku, mohou však také být předáni do státu, odkud do Česka přicestovali.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám