Hlavní obsah

Z kamionu na Novojičínsku unikla kyselina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Únik kyseliny chlorovodíkové likvidují od pondělního odpoledne hasiči v Bludovicích, místní části Nového Jičína. Nebezpečná chemikálie vytekla z poškozeného kamionu.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

K havárii došlo na silnici I/57. Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Jakuba Kozáka kamion převážející kyselinu sice nehavaroval, závadu však objevil řidič na převážené cisterně. Část kyseliny unikla do říčky Zrzávky.

„Speciálními popruhy jsme únik kyseliny provizorně zastavili, čekáme na příjezd náhradní cisterny, abychom mohli chemikálii přečerpat,“ popsal Kozák.

Kamioňák v Praze nevybral zatáčku. Zničil kabinu o billboard

Krimi

Kvůli úniku nebezpečné látky museli hasiči spolu s policisty evakuovat ve zhruba stometrovém okruhu kolem cisterny obyvatele domů, šlo asi o 20 lidí.

„Komunikace je uzavřena v obou směrech, policisté odklání dopravu po objízdných trasách. Žádáme řidiče, aby dbali pokynů policistů,“ poukázala policejní mluvčí Pavla Jiroušková s tím, že opatření na místě události bude probíhat zhruba do půlnoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám