Hlavní obsah

Vysypaný náklad zablokoval hlavní železniční koridor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD ORLICÍ

U železniční zastávky Lukavice u Rudoltic na Orlickoústecku vykolejil v noci na čtvrtek nákladní vlak. Na vině byl materiál vysypaný z jiné nákladní soupravy. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Vlaky, včetně pendolina, však nabraly i několikahodinová zpoždění. Od sedmi ráno jezdí soupravy po jedné koleji.

Článek

Lokomotiva vykolejila ve tři čtvrtě na pět ráno. "Vlak najel na spadlý materiál od jiného nákladního vlaku a tlačil ho před sebou asi půl kilometru," řekl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Před sedmou hodinou začaly vlaky místem projíždět po vedlejší koleji.

Souprava vykolejila na hlavní trati vedoucí z Olomouce do České Třebové. Vlaky nabíraly kvůli odklonům až tříhodinová zpoždění, která se nevyhnula ani rychlovlaku pendolino. Nejpozději v poledne by měl být provoz obnoven v plném rozsahu, dodal mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

Špatně zajištěný náklad

Vyšetřovatelé zjistili, že náklad u prvního vlaku byl špatně zajištěn. Případem se zabývá policie, která prověřuje verzi, že upevňovací popruhy někdo odcizil. Vlak převážel smontovaná kolejová pole, připravená k pokládce na koridor.

Zpoždění kvůli odklonu nabralo podle Kubaly celkem pět dálkových vlaků - jedno pendolino, jeden expres do Zlína, souprava InterCity z Bohumína a rychlík mířící do Prahy a z Prahy. Místní linky nahradila autobusová doprava.

Reklama

Výběr článků

Načítám