Hlavní obsah

Vystřízlivěl a ptal se koho zastřelil

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VELTRUSY

Náhodné chodce ve Veltrusech vylekala bezvládně ležící postava muže před místním hostincem. Přivolali rychlou záchrannou službu, která bezvládné tělo převezla do nemocnice. Tam zjistili, že muž je zpitý do němoty. Personál nemocnice zarazilo, že měl u sebe šestiranný revolver Arms Moravia i s ostrými náboji a čtyřmi prázdnými nábojnicemi v bubínku.

Foto: Městská policie Bílina

Městská policie Bílina, ilustrační foto

Článek

Službu konající lékař nemeškal a nález oznámil policii. Policisté zbraň zajistili a odeslali k odborné balistické expertíze. Pak několik hodin vyčkávali, až bude muž ze Zlosyně schopen výpovědi.

"Napřed úpěnlivě prosil, abychom mu řekli, co se stalo. Dlouho na nás nevěřícně koukal, když jsme se zeptali, odkud má revolver, proč na něj nemá zákonné povolení a na koho z něj střílel. Pak vykřikl: "Jsem nevinej. Tchýně mi ho podstrčila! To tchýně střílela po mně," a zhroutil se. Až po hodině byl díky lékařské pomoci opět schopen výpovědi," řekl o případu policista, který se účastnil výslechu.

Pil na počest mučedníků manželského stavu

Zlosyňský flamendr po úporném vzpomínání nakonec doznal, že revolver zřejmě koupil sám v den, kdy se zpil do němoty.

"Koupil jsem ho asi i s patronama. Ale nevím pořádně od koho," dušoval se a se zjevnou obavou se dotazoval, jestli ho policisté dají do televizního pořadu Na stopě. "Pánové, to by byl můj konec. Tchýně by mě dostala. Už třicet let mně mluví do života a do manželství," lamentoval.

Z jeho výpovědi nakonec vyplynulo, že pistoli koupil za pět tisíc korun od náhodného hosta v hospodě. Upamatoval se, že s neznámým společníkem pil na počest mučedníků manželského stavu.

Pánové, bylo mně ctí

"Pak jsem asi chtěl přijít domů ozbrojen a on měl asi ten revolver. Tak jsem ho asi koupil. Pánové! Ještě, že jsem se tak ožral, že jsem nemohl chodit. Kdybych byl býval schopen přijít domů, tak bych asi střílel. Rum mě ochránil před obviněním z vraždy. Rum, pánové, je dobrý bůh," vyprávěl s neskrývaným pocitem úlevy policistům.

"Obvinění z nedovoleného ozbrojování vyslechl v klidu. Pak se slovy "Pánové, bylo mně ctí", zdvořile odešel," poznamenal policista. Po chvíli se opravil. "Vlastně šel do nejbližší hospody. Šel jsem mu domluvit. Když mě uviděl se štamprletem rumu, řekl "Dám si jenom tak do pěti odlivek. Abych zase nenakupoval zbraně," uzavřel komentování flamendrova případu policista.

Mluvčí mělnické okresní policie Nina Kopecká řekla, že pachatel je vyšetřován na svobodě. "Nesdělím ani iniciály obviněného. Zlosyň je tak malá obec, že by každý v širokém okolí věděl, o koho jde," odpověděla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám