Hlavní obsah

Výrostek na potulce unesl sestru, policistu do telefonu sprostě odbyl

Novinky, kub

Na svůj věk pořádnou dávku drzosti předvedl chlapec na Orlickoústecku. Policie po něm pátrala, když zmizel s mladší sestrou z domova neznámo kam, přičemž hrozil matce přes telefon, že skočí pod vlak. Když se mu dovolala policie, odpověděl jen: Nas.at! Sourozence nakonec našli u vlakového nádraží. Podobně se pátralo po jiných dětech i na Chrudimsku.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oba případy se odehrály v pondělí, informovala o tom ve středu mluvčí policie Eva Maturová.

Chlapec v Chocni na Orlickoústecku vzal svou sestru nejdřív na houpačky nedaleko bydliště. Jeho věk policie neupřesnila, mluvčí uvedla, že je mladší 15 let, přičemž sestra je o pět let mladší.

„Situace se změnila. Bráchu údajně napadla myšlenka odjet pryč a vyhrožovat mamince, že ublíží nejen sobě, ale i mladší sestřičce. S maminkou komunikoval přes telefon, ve zprávách uvedl, že skočí pod vlak. Jeho číslo vytočili i policisté, kteří si vyslechli pouze vulgární odpověď: 'Nas.at!',” popsala mluvčí.

Po dvou mužích se slehla voda. Jeden usnul pod kánoí, druhý čekal na benzince

Krimi

Stopy nakonec vedly k vlakovému nádraží v Pardubicích, které jsou vzdušnou čarou zhruba 30 kilometrů od Chocně.

„Mimo jiné jsme tam očekávali i příjezd několika fanoušků hradeckého fotbalového klubu, kteří se chystali na derby s Pardubicemi. Děti pozornosti policistů neunikly. Kolegové je bezpečně poznali, vzali do služebního vozidla před nádražní halu a vyrozuměli maminku i sociální pracovníky,” upřesnila Maturová s tím, že oba nezletilci se pak vrátili domů.

Muž ležel několik dní v jámě na Domažlicku

Krimi

Jinou dvojici dětí hledali policisté v okolí Heřmanova Městce na Chrudimsku. Chlapec s dívkou, souhrou okolností stejného věku jako výrostek z Chocně, se večer nevraceli domů. Pak dostala policie hlášení o neosvětlených cyklistech na cestě směrem k Heřmanovi Městci. Ukázalo se, že se jednalo o pohřešovanou dvojici.

„Zatímco chlapec prý už párkrát z domu utekl, ale vždy se vrátil, pro slečnu to byl údajně první výlet, na který své rodiče předem neupozornila,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám