Hlavní obsah

Výrostci stříleli v Praze po autech, strážníkům chtěli utéct

Novinky, kub
Praha

Dva chlapce ve věku 12 a 14 let zadržela městská policie v jednom z pražských parků, když stříleli z airsoftových zbraní na projíždějící auta. Výrostci chtěli před strážníky utéct, což se jim ale nepovedlo. Děti si převzali jejich rodiče, případ strážníci poslali k přestupkovému řízení.

Foto: MP Praha

Strážníci zadrželi v pražském parku dva chlapce s airsoftovými zbraněmi.

Článek

Svědci přivolali hlídku strážníků v úterý po poledni do parku mezi ulicemi Československého exilu a Zátišská.

„Dva kluci ve věku 12 a 14 let zkoušeli airsoftové zbraně v parku. Jako terč si zvolili projíždějící auta. Jen zázrakem nebyl nikdo zraněn a nedošlo k žádnému poškození vozidla,” sdělila ve středu mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Věčný zloděj nechtěl do vazby, útěk od soudu v Rakovníku zarazil až výstřel

Krimi

„Jakmile spatřili služební vozidlo městské policie, vzali nohy na ramena. Daleko ale neutekli. Na opakovanou zákonnou výzvu nakonec zastavili a poslušně dali zbraně na zem,” upřesnila mluvčí.

Foto: MP Praha

Zadržení kluci podle strážníků stříleli po autech.

Chlapci strážníkům tvrdili, že si chtěli zbraně jen vyzkoušet. „Pak se omluvili a dodali, že svého jednání velmi litují,” uvedla Seifertová s tím, že na místo dorazily matky chlapců, které potomkům vynadaly. Zbraně strážníci zabavili, vyzvednout je mohou rodiče.

Policista na Chomutovsku rozstřílel řidiči pneumatiku, ten ho pak pokousal

Krimi

„Chováním chlapců se nyní budou zabývat také úřednice sociálněprávní ochrany dětí a přestupky bude řešit správní orgán,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám