Hlavní obsah

Vypila jsem láhev vína a panáky vodky. Řidička přiznala nehodu, kterou nepřežil policista

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Způsobila podle svých slov nehodu, kterou nepřežil policista, navíc řídila pod vlivem alkoholu. Tak se Obvodnímu soudu pro Prahu 4 ve čtvrtek přiznala k nehodě z loňského léta Jitka Rudovičová obžalovaná z usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Žena se ale zároveň nedokázala vyjádřit k tomu, zda je přímo odpovědná za smrt policisty.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jitka Rudovičová obžalovaná kvůli tragické nehodě u Obvodního soudu pro Prahu 4

Článek

Soud začal již v lednu, musel se ale odkládat kvůli nemoci obžalované, které má v současnosti docházet k psychiatrovi.

Žena soudu ve vyjádření k obžalobě a celému případu nepopřela, že nehodu způsobila, a rovněž přiznala, že řídila opilá. Před cestou se podle svých slov pohádala s manželem, který ji prý udeřil, načež vypila zhruba láhev vína a tři vodky s redbullem.

Soud otevřel nehodu opilé řidičky, při které zemřel policista

Krimi

Tragédie se odehrála 5. července kolem sedmé hodiny večerní. Řidička podle vyšetřovacího spisu nejdřív nabourala jiné zaparkované auto ve Vnislavově ulici v Praze 2 a od této nehody ujela na frekventovanou ulici 5. května směrem na dálnici D1. Místo povolené osmdesátky se řítila rychlostí 150 kilometrů za hodinu.

Když přejela z levého průběžného pruhu do prostředního, narazila podle kriminalistů přední částí svého auta do zadní části služebního vozidla policie, které se nárazem odrazilo do svodidel a bylo manévrem řidičky doslova srolováno.

Záběry z místa nehody (5. července 2020)Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Na místě zahynul 31letý policista z Moravskoslezského kraje, který v Praze pomáhal svým kolegům. Záchranáři se ho marně pokoušeli hodinu resuscitovat. Další dva policisté - muž a žena - skončili s vážnými zraněními v nemocnici.

Řidička vyvázla z nehody bez zranění a podle obžaloby po ní nadýchala více než dvě promile. U soudu ve čtvrtek sice nehodu nepopřela, nebyla ale schopná se vyjádřit k bodu obžaloby, podle kterého je odpovědná za samotnou smrt policisty.

Opilá řidička nabourala v Praze služební auto, policista zemřel

Krimi

„Dívám se na to jako na tragédii, kterou už bohužel nemůžu nijak ovlivnit," řekla soudu obžalovaná. Většinu děje si podle svých slov nepamatuje, rovněž například to, že ji měl udeřit manžel, ví z vyprávění od něj a od syna. Pamatuje si až jednoho z policistů, který se nad ní po nehodě skláněl u svodidel.

Foto: Policie ČR

Při nehodě zemřel ve služebním autě policista (5. července 2020)

Rodina zemřelého a zranění policisté po obžalované požadují necelé tři miliony korun, část peněz už jim uhradila. Policistu, který nehodu nepřežil, jeho nadřízení in memoriam povýšili do hodnosti praporčíka.

Zatímco při jiných případech musí obžalovaní čekat před jednací síní na chodbě, Rudovičovou ve čtvrtek zaměstnanci soudu pustili do neveřejné části soudní budovy. Vyhnula se tak novinářům, fotografům i kameramanům.

Při střetu osobního a nákladního auta na Plzeňsku se vážně zranil mladý policista

Krimi

Obžaloba řidičku viní z usmrcení z nedbalosti, z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí až osmiletý trest vězení. Hlavní líčení pokračuje výslechy soudních znalců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám