Hlavní obsah

Dva Češi ukradli v Drážďanech dvě auta, jeden zahynul při honičce s policií

Tragicky skončila v noci na úterý krádež vozu v saské metropoli Drážďany. Dva Češi tam ukradli dvě auta Škoda Octavia, se kterými zamířili po dálnici A4 směrem na Görlitz (Zhořelec). Během jízdy si jich všimla policie a začala honička. Jeden z řidičů během ní havaroval a zahynul, druhého chytili policisté u hranic s Českem, napsal deník Bild.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté si všimli zlodějského dua kolem čtvrté ráno u dálničního sjezdu Burkau. Kradené vozy chtěli zastavit, ale řidiči šlápli na plyn a odstartovala honička.

„Jeden jel ve směru na Görlitz, druhý opustil dálnici,“ uvedl policejní mluvčí Stefan Grohme. Hlídky je začaly pronásledovat. Jedna z nich pronásledovala zloděje si 30 kilometrů až téměř do města Sebnitz (Soběnice). Na sjezdu S154 řidič najednou ztratil kontrolu nad ukradeným vozem. Auto vyjelo ze silnice a narazilo do dvou stromů. Náraz byl tak prudký, že vůz byl odhozen zpět na silnici a nakonec skončil v příkopě.

Policisté řidiče z vozu stačili vytáhnout, než auto vzplálo a vyhořelo. Muž byl již bez známek života. „Veškeré pokusy o oživení skončily. Muž zemřel na místě nehody,“ řekl mluvčí policie.

Jeho šestatřicetiletý komplic byl zadržen na útěku ze Sohlandu (Zálomu).

Reklama

Výběr článků

Načítám