Hlavní obsah

Vykradl desítky domů, škoda 1,5 milionu. Nenapravitelný zloděj je ve vazbě

Ostrava

Na tři desítky vloupání má podle kriminalistů na svědomí 47letý muž, který je podezřelý z vykrádání rodinných domů zejména v Moravskoslezském kraji. Vyšetřovatelé vyčíslili škodu na zhruba 1,5 milionu korun. Podezřelý byl již v minulosti kvůli rozsáhlým krádežím ve vězení.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté obvinili muže z rozsáhlých krádeží zejména v Moravskoslezském kraji

Článek

Policisté muže z Karvinska zadrželi na začátku května po zhruba čtvrt roku trvajícím prověřování. O případu ve středu informovala mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Na začátku vyšetřování byla série podobných vloupání napříč krajem, později se ukázalo, že podezřelý cestoval za lupem ještě do Olomouckého a Středočeského kraje a na Vysočinu. Podle Jirouškové bral zloděj z rodinných domů hlavně hotovost, šperky, drobnou elektroniku, alkohol, oblečení a horská kola.

Při prověřování se ukázalo, že 28 sledovaných případů měl na svědomí jeden a ten samý člověk. Nasvědčovaly tomu stopy na místech činu a způsob, jakým se do obydlí zloděj dostával – všude byla rozbitá okna a dveře a následky jeho „domovní prohlídky” v podobě rozházených věcí.

Zloděj odnesl v Ostravě kolo přes parapet v osmém patře

Krimi

Kriminalisté měli podle mluvčí několik tipů na podezřelé, kteří měli již dříve problémy se zákonem kvůli podobné trestné činnosti. Poznatky je postupně přivedly právě k 47letému muži, jehož zadržení ale nebylo podle Jirouškové zrovna snadné.

„Podezřelý měnil vozidla, oblečení a ukrýval se na různých místech. Krajští kriminalisté jej však i přes tyto jeho nástrahy zadrželi a v těchto dnech obvinili z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci,” sdělila mluvčí.

Po obvinění poslal muže soud do vazby, hrozí mu až osmileté vězení.

Zloděj v Ostravě nakradl kola za milion. Peníze prý potřeboval na jídlo

Krimi

Podle Jirouškové se obviněný kriminalistům ke krádežím přiznal. Odcizené věci prodával náhodným zájemcům a utržené peníze používal pro svou potřebu, což byly nejčastěji nákupy značkového oblečení a pobyty v hernách, restauracích a hotelích.

„V minulosti byl muž odsouzen za obdobnou trestnou činnost, bylo to kolem 100 případů vloupání do rodinných domů, a to na sedm let nepodmíněného trestu,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám