Hlavní obsah

Vyděrači vyměnili na Štědrý den oběť za dva milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA, 26. prosince 2002

Trojice vyděračů ze Severní Moravy se dlouho neradovala ze snadno získaných dvou miliónů korun, které vymámila v pondělí na 36leté oběti. Bezprostředně po předání peněz si pro ně došla zásahová jednotka a policejní rada je na Štědrý den obvinil z omezování osobní svobody a vydírání.

Foto: PRÁVO/Patrik Biskup

Policista při rekonstrukci střeží 38letého Ukrajince, který s komplicem přepadl benzínku na dálnici u Tachova.

Článek

Sdělila to ve čtvrtek severomoravská policejní mluvčí Soňa Bradáčová. Poškozený muž podle ní sedl na lep obviněným, kteří jej pod záminkou koupě rodinného domku vylákali v Novém Jičíně-Libhošti do auta. Obviněný o čtyři roky mladší muž z Karvinska jej odvezl do Rychvaldu.

Zde na parkovišti do auta přisedly dvě ženy ve věku 21 a 26 let a současně další dosud neznámé vozidlo zatarasilo dveře u spolujezdce tak, aby oběť nemohla utéct, uvedla Bradáčová. Po muži chtěli dva milióny a aby potvrdili, že věc myslí vážně, přiložili mu k boku zbraň. Jak se později ukázalo nefunkční dětskou hračku. Svázaného a s kuklou na hlavě jej dopravili do garáže.

Předání peněz sledovala policie

Zadržovaný muž jim uvěřil a telefonicky sehnal peníze přes svoje známé. Ti je doručili na určené místo v Bohumíně. Ženy jej po předání hotovosti ve zdraví propustily, pokračuje mluvčí. Transakci ale sledovala policie. Muže zadržela zásahová jednotka Severomoravského kraje hned na místě na Štědrý den po třetí hodině ranní. Obě ženy dopadli v úterý dopoledne. Z peněz nalezli o dvě stě tisíc korun méně.

Na všechny obviněné byl podán návrh na vzetí do vazby, zakončila Bradáčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám