Hlavní obsah

Vydařeným padělkem bankovky zaplatil za motorku, kterou nesměl řídit

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Mírně slaboduché šibalství se nevyvedlo jednadvacetiletému muži ze Vsetínska. Na tiskárně si vytiskl falešnou pětitisícovku. Zaplatil s ní za motorku a na té odjel, přestože má soudem zakázané řízení. Za jediný den si tak vykoledoval stíhání za dva trestné činy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Kriminalisté vyšetřují další případ padělání peněz. Tentokrát z trestného činu podezřívají jednadvacetiletého muže ze Vsetínska,“ sdělila krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Mladík si podle policie vytiskl v bytě své matky na barevné tiskárně bankovku v hodnotě 5000 korun.

„Odborníci se vyjádřili, že šlo o vydařený padělek. S tím pachatel zaplatil za motorku. V jednom dni se tento muž dopustil hned dvou trestných činů. Odjel totiž na staronové motorce přesto, že mu soud na jeden rok zakázal řízení,“ řekla Bartíková.

Policisté muže obvinili z trestných činů podvod, padělání a pozměnění peněz a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Nejvyšší sankce je právě za padělání peněz a jejich nasazení do oběhu. Tady zákon umožňuje trest odnětí svobody na tři až osm let,“ shrnula mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám