Hlavní obsah

Výbuch v pražském paneláku odhalil byt plný munice

Právo, ČTK, rap
Praha
Aktualizováno

Kolem desáté hodiny v noci na sobotu otřásl panelovým domem v Evropské ulici v Praze 6 silný výbuch. Jeden člověk utrpěl zranění a asi šest desítek dalších obyvatel domu bylo evakuováno. Policie našla v bytě zraněného výbušniny, zbraně, munici, nebezpečné látky a pyrotechniku.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Pyrotechnici v akci

Článek

Arzenál se našel v bytě třiatřicetiletého muže. "Policisté bližší okolnosti případu zjišťují. Muž zřejmě neměl žádnou kriminální minulost," uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová. Na místě bylo zjištěno 200 kilogramů munice, střelné zbraně a prozatím neznámý bílý prášek, který mohl způsobit explozi.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Policisté před domem v Evropské ulici

Zraněný muž s municí zřejmě manipuloval. "Muž měl bodnořezná poranění, jeho stav nebyl vážný. Byl převezen do vinohradské nemocnice," řekla dnes ČTK mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová. Upřesnila tak původní informace, které mluvily o třech zraněných.

Kvůli výbuchu byl svolán krizový štáb hlavního města.

Lidé se zatím nemohou do domu vrátit, pražský magistrát jim podle Rösslerové poskytl náhradní ubytování. Na místo pro ně přijel autobus. Do evakuovaného domu se během sobotního dopoledne vrátí pouze pyrotechnik. Bude dále zkoumat místo výbuchu.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Hasiči v Evropské ulici

"Podle prvotních závěrů kriminalistů je zraněný muž podezřelý z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti," uvedl Rösslerová. Za to mu podle mluvčí hrozí až dvouleté vězení. Trestní sazba ale podle ní může být i vyšší, bude se odvíjet od rozsahu škod a zranění obyvatel domu.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Policie a hasiči uzavřeli okolí panelového domu v Evropské ulici v Praze. Na místě jsou od noci stále pyrotechnici.

Podle mluvčí pražského magistrátu Terezy Králové dům není poškozen, na místo ani nebyl přivolán statik. Obyvatelé se do domu možná budou moci odpoledne vrátit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám