Hlavní obsah

Výbuch tlakové láhve v Plzni zranil čtyři hasiče, šlo jim o život

Právo, zaš
Plzeň

Čtveřice hasičů skončila v nemocnici poté, co je při hašení požáru vysokozdvižného vozíku ve sběrně surovin v Plzni poranil výbuch tlakové láhve. Stačilo pár sekund a banálně vypadající zásah mohl skončit tragédií.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Na vysokozdvižném vozíku vybuchla tlaková láhev, která ho pohání. Zranila čtyři hasiče.

Článek

Požár v Cvokařské ulici na Doubravce byl nahlášen po 19. hodině. Hasiči se k němu dostali během pár minut. Ve chvíli, kdy vystoupili z auta a začali natahovat hadice, na vysokozdvižném vozíku vybuchla tlaková láhev, která ho pohání. Mohutná exploze zranila čtyři zasahující muže.

„Zdravotnická záchranná služba je převezla do fakultní nemocnice na podrobné vyšetření. Dva hasiči skončili na urgentním příjmu a dva na chirurgické ambulanci. Ještě před půlnocí je lékaři z nemocnice propustili domů,“ sdělila Právu tisková mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Při výbuchu ve sběrně v Plzni se vysypala okna

Záchranáři navíc vyšetřili ještě zaměstnance odpadové firmy, který neutrpěl žádná zranění. Síla výbuchu byla podle Jakoubkové značná.

„Svědčí o tom několik vyražených oken ve výšce asi šesti metrů, narušená konstrukce střechy haly a poškozená třídicí linka. Během zásahu, který se původně jevil jako banální, šlo bez nadsázky hasičům o život,“ doplnila Jakoubková.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Proč k požáru a výbuchu došlo, zjišťují hasiči i policisté

Škody vyšetřovatel po dohodě s představiteli firmy předběžně stanovil na 2,5 miliónu korun. Proč k požáru a výbuchu došlo, zjišťují hasiči i policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám