Hlavní obsah

Vůz se vyhýbal srně a přišla srážka. Mladou řidičku z auta vystříhávali hasiči

Trojice lidí se v neděli večer zranila při vážné nehodě v Příboru na Novojičínsku. K neštěstí došlo poté, co se první z vozů vyhýbal na silnici srně. Řidič vjel do protisměru, kde se čelně srazil s druhým automobilem.

Foto: HZS MK

Zaklíněnou řidičku z vozu po čelním nárazu hasiči vyprostili pátými dveřmi

Článek

Ke srážce došlo v neděli o půl deváté večer na silnici třetí třídy. Jednapadesátiletý řidič najel při vyhýbání se srně do protisměru, kde došlo ke střetu s právě projíždějící Toyotou Yaris.

„Ve vozidle byl kromě čtyřiadvacetileté řidičky o pět let starší spolujezdec,“ uvedla krajská policejní mluvčí Eva Michalíková.

Při srážce tří aut na Znojemsku se zranilo šest lidí, zasahoval vrtulník

Krimi

Hasiči museli vyprostit zaklíněnou mladou řidičku s pomocí speciálních hydraulických nástrojů.

„Válcem odtlačili palubní desku, aby uvolnili nohy zraněné ženy, nůžky a rozpínák použili pro vytvoření vstupu přes páté dveře. Po demontáži sedadel pak zraněnou ve spolupráci se zdravotníky opatrně vyprostili na páteřové desce a pomohli s transportem do vrtulníku lékařské záchranné služby,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Jakub Kozák. Podle něj bylo vyproštění řidičky přes kufr automobilu nejbezpečnější.

„A to proto, že se jednalo o čelní náraz modelu vozu hatchback. Vyproštění probíhá po ose nárazu. Je tedy šetrné vůči páteři. A zároveň nabízejí páté dveře ten největší otvor do havarovaného vozu,“ vysvětlil Kozák.

Foto: HZS MK

Zaklíněnou řidičku z vozu po čelním nárazu hasiči vyprostili pátými dveřmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám