Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil deset let muži, co znásilňoval dceru jeho družky

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na deset let do věznice se zvýšenou ostrahou poslal ve čtvrtek Vrchní soud (VS) v Olomouci Dušana Neradílka (28) za znásilnění dcery jeho družky, ohrožování výchovy mládeže a vydírání. Potvrdil tak verdikt Krajského soudu (KS) v Ostravě z loňského 19. října. Obžalovaný se čtvrtečního jednání VS na vlastní žádost nezúčastnil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Neradílek „řádil“ v době od 24. června 2008 do 6. prosince 2009, když na různých místech v Havířově prováděl s nezletilou dcerou své družky různé sexuální praktiky a pořizoval si o tom i obrazový záznam. Činil tak využívajíc svého autoritativního postavení v rodině, strachu poškozené jak z něj, tak i z jí osobně prožívaných verbálních a fyzických útoků vůči její matce. Tímto dívce způsobil rozvoj posttraumatické stresové poruchy a zapříčinil i ohrožení jejího dalšího harmonického vývoje v oblasti sociosexuální adaptace.

Když mu družka 6. prosince 2009 v bytě v Havířově vyčítala jeho nevhodné sexuálně motivované jednání vůči její dceři a zároveň mu sdělovala, že to oznámí na policii, vyhrožoval jí i její dceři, že v takovém případě je zabije nebo si na děvče počká u školy a něco jí udělá.

Škrtil družku, která mu hrozila policií

Aby tyto své výhrůžky zdůraznil, chytil svou družku do takzvané kravaty a škrtil ji tak silně, až nemohla dýchat. Když se žena společně s dcerou snažila odejít z bytu, násilník jí v tom zabránil. Chytil ji za vlasy a tahal ji po pokoji a to za přítomnosti dívky přes její pláč a prosby, aby maminku nechal na pokoji.

U VS se Neradílek domáhal mírnějšího trestu. Z jeho strany prý nešlo o násilí. Poškozená mu vyhověla z důvodu podřízenosti. Odmítl také, že by družku vydíral. Tvrdil, že ji vyhodil z bytu kvůli nadměrnému požívání alkoholu.

VS však jeho argumenty neakceptoval. „Krajský soud všechny důkazy správně vyhodnotil. Trest je zcela zákonný,“ vysvětlil mluvčí VS Petr Angyalossy.

Reklama

Výběr článků

Načítám