Hlavní obsah

"Vrah" pěti lidí propuštěn z vazby, vše si vymyslel

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorf

Pětadvacetiletý muž, který letos koncem června učinil na policejní služebně ve Varnsdorfu na Děčínsku doznání, že před čtyřmi lety za peníze zabil pět lidí, byl propuštěn z vazby.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Muže, který si vymyslel pět vražd, z vazby propustili.

Článek

Podle náměstkyně krajského státního zástupce v Ústí nad Labem Lenky Bradáčové se ukázalo, že si vše vymyslel.

„Na základě psychologického i psychiatrického posudku a dalších důkazů státní zástupce stáhl obvinění muže a případ uzavřel s tím, že se jím uváděné skutky nestaly,“ řekla Právu.

Kriminalisté hledali těla údajných obětí na skládce poblíž obce Rádlo u Jablonce nad Nisou, kterou údajný nájemný vrah označil jako místo, kde všechny své oběti zahrabal.

Podle poměrně detailní výpovědi vraždil před čtyřmi lety a za každého zavražděného měl vyinkasovat 200 tisíc korun. Policistům se přiznal proto, že ho tížilo svědomí, k vraždění ho podle jeho slov dohnala finanční tíseň.

Věrohodnosti jeho doznání už od počátku nenasvědčovaly policejní statistiky. V roce 2006 totiž policisté zaevidovali na Jablonecku pouze jedinou vraždu, ke čtyřem vraždám tehdy došlo v sousedním Liberecku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám