Hlavní obsah

Vodečku jsem pil, mám vás rád, snažil se o hovor se strážníky řidič se čtyřmi promile

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Zjevně opilého řidiče osobního auta přistihla hlídka městské policie v Hradci Králové, za volantem seděl podle svých slov proto, aby přeparkoval. Muž s cizím přízvukem strážníkům vysvětloval, že před manévrem pil vodku a že má strážce zákona rád. Na dotaz přivolané státní policie, zda je řidičem, odpověděl: „Hmmm, bol som.” Incident zaznamenala kamera strážníků.

Řidič v Hradci Králové nadýchal bezmála čtyři promileVideo: MP Hradec Králové

 
Článek

Policii přivolali strážníci ve středu do hradecké části Březhradu. Zastavili tam 45letého řidiče, který nadýchal 3,42 promile. Další test na policii ukázal stoupající hladinu alkoholu, informovala v pátek o případu mluvčí policie Iva Kormošová.

„Policisté muži po jeho vystřízlivění sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,” uvedla mluvčí. Muži hrozí roční vězení i peněžitý trest. Podle mluvčí se jedná o cizince, národnost policie neupřesnila.

Řidič se čtyřmi promile kličkoval v cizím autě na Orlickoústecku

Krimi

Mluvčí strážníků Eva Kněžourová uvedla, že se na její kolegy obrátili svědci, kteří viděli skupinku viditelně opilých mužů okolo auta, jak chtějí odjet.

„Strážníci zjistili, že uvedené vozidlo se pohybuje velmi pomalu po komunikaci a navíc mu nesvítí zadní světlo. Řidiči dali pokyn k zastavení. Muž za volantem byl zjevně opilý, komunikoval obtížně a jeho pohyby byly nekoordinované,” uvedla Kněžourová.

Kontrolu zaznamenali strážníci na kameru, muž na videozáznamu přiznal, že pil před jízdou alkohol. „Ále, musí to byť? Vodečku jsem si dal. Chlapi, já vás mám rád,” říkal mimo jiné hlídce, načež nadýchal přes tři promile. Uznal, že se jednalo o vysokou hodnotu a měl štěstí, že nezpůsobil nehodu. „Chvála pánu bohu,” dodal.

Svědci natočili jízdu namol opilého řidiče na Nymbursku. Nadýchal čtyři promile

Krimi

„Dechová zkouška prokázala 3,42, a opakovaná pak dokonce 3,74 promile alkoholu. Na místo přivolaná hlídka policie si událost převzala k dořešení,” doplnila Kněžourová.

Státní policii muž odpověděl na dotaz, zda je řidičem, že jím byl. Podle mluvčí Kormošové vyšetřování ukázalo, že řidič před jízdou vypil zhruba 0,5 litru vodky, pak měl v plánu přejet z jednoho parkoviště na jiné vzdálené několik desítek metrů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám