Hlavní obsah

Vodák, který se topil ve Veličce, v nemocnici zemřel. Po smrti je i další muž z kanoe na Bečvě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dva vodáci, kteří v minulých dnech vyrazili na rozvodněné toky a dostali se do problémů, v nemocnici zemřeli. V brněnské Fakultní nemocnici u svaté Anny zemřel muž, který se plavil na lodi na řece Veličce na Hodonínsku, a ve vsetínské nemocnici zemřel vodák, který vyjel v kanoi na Vsetínskou Bečvu. Jeho kolega zemřel už v pondělí.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

V minulých dnech se v důsledku silných dešťů zvedly hladiny řek i potoků. Na snímku Oslava v Dlouhé Loučce na Olomoucku

Článek

Muž středního věku se na říčku Veličku vydal spolu s mladší společnicí v pátek odpoledne, když Velička vystoupala na první povodňový stupeň. Na jezu se jejich loď převrátila.

Mladší žena byla pod hladinou pouze krátce. Muže ale museli záchranáři půl hodiny resuscitovat. "Mladá žena byla podchlazená, ošetřili jsme ji a k další péči převezli do hodonínské nemocnice. Muž středního věku byl pod hladinou déle, asi půl hodiny jsme ho resuscitovali. Podařilo se nám obnovit jeho životní funkce. V kritickém stavu jsme ho letecky transportovali do nemocnice u svaté Anny v Brně," uvedla v pátek mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Muž byl na anesteziologicko-resuscitačním oddělení, kde v noci na dnešek zemřel. Je jedinou obětí víkendových povodní v kraji.

Hladina Veličky se zvedla kvůli vydatným dešťům v uplynulém týdnu, v noci na neděli vystoupala ve Velké nad Veličkou a ve Strážnici až na třetí povodňový stupeň. Hasiči její okolí monitorovali, řeka ale žádné škody nezpůsobila. Na normální úroveň se hladina vrátila ještě v neděli.

Plavba na Vsetínské Bečvě má druhou oběť

Ve vsetínské nemocnici zemřel také muž, který se v pondělí odpoledne spolu s kolegou převrátil na Vsetínské Bečvě, když vypluli na kanoi. Jeho kolega zemřel už v pondělí.

Muž byl přijatý na ARO Vsetínské nemocnice v kritickém stavu. I přes veškerou snahu lékařů a ošetřovatelského personálu bohužel dnes nad ránem zemřel," uvedl mluvčí nemocnic Zlínského kraje Egon Havrlant. S ohledem na rodinu zemřelého nebude nemocnice k případu poskytovat další informace.

Muž vyjel na raftu na rozvodněnou Morávku se dvěma dcerami, mladší nepřežila

Krimi

V silném proudu poblíž soutoku Morávky a Ostravice na Frýdecko-Místecku v neděli odpoledne zahynula osmiletá dívka, když spolu se svým otcem a starší sestrou vyrazili na raftu. Dívka z raftu vypadla a v bezvědomí ji vytáhli hasiči. V nemocnici zemřela.

Na rozvodněnou Bečvu vyrazili v kanoi, jeden hazard nepřežil

Domácí

Povodně z posledních dní mají v Česku nejméně osm obětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám