Hlavní obsah

Vlečení muže na laně za autem byl podle policie pokus o vraždu

Právo, Denisa Telaříková
Havířov

Drsné vyřizování účtů letos v květnu v Havířově, kdy trojice mladíků vláčela na laně za autem skoro dva kilometry sedmadvacetiletého muže, kriminalisté překvalifikovali na pokus o vraždu a omezování osobní svobody.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Původně policie případ vyšetřovala jen jako vydírání a omezování osobní svobody, vzhledem k závažnosti a brutalitě činu však obvinění změnila. Útočníkům hrozí vězení od 15 do 20 let nebo až výjimečný trest.

„Policisté obvinili tři muži ve věku 24 až 28 let z Ostravska a Karvinska z omezování osobní svobody, dva z nich navíc ještě i z pokusu o vraždu,“ sdělila krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská s tím, že dva pachatele policie zatkla již dva dny po útoku.

"Jejich třetí komplic se však ukrýval, proto bylo vyhlášeno celostátní pátrání,“ upřesnila mluvčí. Nakonec ukrývajícího se Petra Dudiče zatkli v červnu v hotelu v Rožnově pod Radhoštěm. Navíc je muž podezřelý i z loupeže.

Krvavá stopa na silnici

Obviněná trojice koncem května navštívila restauraci v Šenově u Ostravy, kde vznikla i potyčka s napadeným mladíkem, jehož však dříve útočníci vůbec neznali. Po jeho odchodu mladíka pronásledovali, aby se mu pomstili.

"Když jej dostihli, tak ho násilím vtlačili do zavazadlového prostoru osobního automobilu a odjeli. Poté zastavili v Prostředních Bludovicích, kde mu také kolem nohy uvázali lano, protože se prý mladík bránil. Následně jej táhli za vozem přes 1 a půl kilometru, pak jej odvázali a na místě zanechali svému osudu,“ popisovala brutální čin policejní mluvčí. Přitom napadený utrpěl velmi těžká zranění, a na silnici po něm zůstala krvavá stopa.

„Asfalt mu totiž sedřel kůži a svaly na zádech a noze. Při příjezdu záchranářů na místo byl při vědomí, ale hodně krvácel. Lékař nemohl vyloučit ani vnitřní krvácení,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám