Hlavní obsah

Vlak v Ostravě skončil s rozbitým oknem, někdo na něj mohl vystřelit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezská policie prověřuje rozbité okno vlaku CityElefant Českých drah, který v pátek večer musel nouzově zastavit ve stanici Ostrava-Svinov. Průvodčí cestující informoval, že okno někdo prostřelil.

Foto: Novinky

Rozbité okno vlaku CityElefant

Článek

Regionální souprava mířila ze Studénky do Mostu u Jablunkova, když si zaměstnanci Českých drah všimli poškozeného okna a zavolali policii. Průvodčí cestujícím řekl, že sklo bylo prostřeleno.

„Máme nahlášeno poškození skla z vnější strany na soupravě vlaku. Zničení okna nahlásila policii posádka vlaku v Ostravě. Nemáme ale žádné informace o střelbě na vlak, nicméně to nemůžeme v tuto chvíli vyloučit,“ sdělila v pátek večer Právu mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Dodala, že to sklo mohlo být z venku poškozeno i čímkoliv jiným, například kamínkem. To musí policie prověřit. „Kdyby někdo měl jakoukoliv informaci o tom, jak k poškození skla došlo, ať informuje policii,“ vyzvala policejní mluvčí.

Souprava byla následně odeslána do depa v Bohumíně a místo ní byl nasazen náhradní spoj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám