Hlavní obsah

Vlak v Karviné srazil vlka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Dospělou samici vlka srazil vlak v Karviné. Informaci o události, ke které došlo již v neděli, zveřejnili ve středu tamní strážníci. Není jasné, jak se zvíře do kolejiště dostalo, s největší pravděpodobností sem ale došlo z Beskyd, kde se tento zvířecí druh v posledních letech zabydlel a s úspěchem se i rozmnožuje.

Foto: MP Karviná

Vlk sražený vlakem v Karviné

Článek

„V neděli ve 13.20 jsme obdrželi oznámení, že na kolejové trati u ulice Staroměstská leží tělo vlka nebo psa. Na místě strážníci zjistili v kolejišti sražené zvíře, které se nápadně podobalo vlkovi. Na místo byl přivolán myslivec, který potvrdil domněnku strážníků,“ uvedla Městská policie Karviná na svém facebookovém profilu.

Vlci se mohou brzy přemnožit, varují myslivci

Domácí

Jelikož se jedná o chráněný druh, byl přivolán odborník z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, který na místě potvrdil, že se jedná s největší pravděpodobností o mladou fenu vlka obecného. Pracovník agentury tělo odvezl k dalšímu zkoumání.

Foto: MP Karviná

Vlk sražený vlakem v Karviné

Reklama

Výběr článků

Načítám