Hlavní obsah

Vlak smetl auto se 64letou řidičkou na přejezdu u Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlumčany

Velké štěstí měla 64letá šoférka osobního auta, které v úterý ráno srazil osobní vlak v Chlumčanech na jižním Plzeňsku. Hasiči ji museli z vraku auta vystříhat, vyvázla ale jen s lehčími zraněními.

Foto: Hasiči Dobřany

Žena se lehce zranila

Článek

Podle prvotních informací vjela žena na železniční přejezd, i když na něm svítila výstražná světla.

Událost se stala krátce po půl šesté ráno na trati z Plzně do Klatov. Čtyřiašedesátiletá řidička vozidla značky Citroën vyrážela z Dobřan.

Foto: Hasiči Dobřany

Hasiči pomáhají zraněné ženě

„Podle prvotních informací vjela v Chlumčanech na železniční přejezd, kde svítila výstražná světla. Zde se střetla s právě projíždějícím osobním vlakem, který jel z Dobřan,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Policie odložila tragickou srážku vlaků v Českém Brodě. Strojvedoucí zemřel

Krimi

Mluvčí doplnila, že souprava narazila do levé strany automobilu, který skončil asi dvacet metrů mimo trať. Hasiči pak ženu z vraku auta vystříhávali. Poté ji předali do péče zdravotníkům.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Srážka vlaku s autem na Plzeňsku

„Pacientku s lehčími zraněními jsme převezli na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ sdělila za krajskou záchranku Mária Svobodová.

V osobním vlaku cestovalo devět lidí. Nikdo z nich neutrpěl zranění.

Zdrogovaný řidič vjel na přejezd před blížícím se vlakem. Lokomotiva zabrzdit nestačila

Krimi

Dechová zkouška u 70letého strojvedoucího byla negativní. Řidička citroënu ji podstoupí až v nemocnici.

„Událost stále vyšetřujeme. Trať z Plzně na Klatovy je v místě nehody uzavřena,“ řekla Červenková. České dráhy zajistily pro cestující náhradní autobusovou dopravu. Omezení potrvá pravděpodobně do 10 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám