Hlavní obsah

Vítr v Brně mrštil kus ocelové konstrukce na lidi na zastávce, jedna žena zraněná

Právo, mh
Brno
Aktualizováno

Nárazový vichr se silnými poryvy, který se v úterý večer prohnal Brnem, způsobil zranění ženy. U frekventované autobusové zastávky poblíž nákupního centra Vaňkovka, odkud jezdí spoje i do zábavního a nákupního centra Olympia, narazila kovová konstrukce, kterou vítr mrštil proti stojícím lidem.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Naši zdravotníci ženu ošetřili a s podezřením na těžké zranění ji transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice U svaté Anny,“ sdělila k události Právu mluvčí HZS JMK Michaela Bothová.

Odkud se část konstrukce utrhla, se bude zjišťovat.

Strom spadl na Jičínsku těsně před projíždějící auto. Řidič do něj narazil

Krimi

V kraji se jedná již o třetí zranění, které záchranná služba v souvislosti s vichrem eviduje. Dvě předchozí zranění, jedno středně těžké a další s podezřením na těžké, způsobily dvěma mužům spadlé větve.

Na Kyjovsku ještě záchranáři převezli k odbornému vyšetření a léčbě do nemocnice ženu s akutní stresovou komplikací poté, co se z jejího domu utrhla část střechy.

Ještě není konec. Silný vítr potrápí Česko i ve středu, varovali meteorologové

Počasí

Pracovníci brněnského magistrátu v pondělí kontrolovali stav uzavřených parků, především stabilitu stromů. Vzhledem k intenzitě odpoledních nárazů se však zřejmě bude muset taková kontrola opakovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám