Hlavní obsah

Vikáře obviněného za uříznuté varle postavila církev mimo službu

Plzeň

Mimo kněžskou službu postavila církev 35letého vikáře z Vysočiny, kterého policie minulý týden obvinila za to, že měl při sadistických sexuálních hrátkách muži z Karlovarska uříznout zaživa varle.

Policisté vedou obviněného kněze k soudu

 
Článek

„Nesmí vysluhovat žádné svátosti. Dále byl odvolán ze všech funkcí, které zastával,“ reagoval na případ nadřízený stíhaného duchovního. Podle něj dotyčný postoupí do budoucna různá vyšetření.

„Když se objevilo toto obvinění, byli jsme mnozí v šoku a zmateni. Nikdo z nás nic takového nečekal a nebyl na něco takového připravený,“ píše se v prohlášení církve.

Policie stíhá mladého kněze. Uřízl muži varle

Krimi

Policie mladého vikáře stíhá pro trestný čin neoprávněného odebrání tkání a orgánů. Soud ho propustil ze zadržení mimo jiné i na základě záruky církve, že na chování obviněného dohlédne.

„Nemůžeme obvinění našeho spolubratra ani potvrdit, ani vyvrátit a musíme čekat, až orgány činné v trestním řízení dokončí vyšetřování. Na základě jeho výsledků jsme připraveni vyvodit důsledky. Pokud by se obvinění potvrdilo, proběhne vedle světského také církevní proces. V tomto případě bychom také chtěli poskytnout podporu obviněnému spolubratrovi, aby byl schopen nést důsledky svého jednání a jít cestou pokání,“ reagovala dále církev s tím, že pokud by se ukázal opak, je připravena být mu oporou při návratu do normálního života.

Policisté vedou obviněného kněze k soudu (13. února 2022).

„Náš spolubratr není obviněn z toho, že by kohokoliv zneužil – není obviněn ze žádného trestného činu proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti,“ zdůraznila církev.

V USA našli po třech letech pohřešovanou dívku. Pod schody ji schovávali biologičtí rodiče

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám