Hlavní obsah

VIDEO: Viděl policisty a zpanikařil, pak z něj vypadla marihuana

Novinky, pno
PRAHA

Až do středečního večera probíhá na celém území České republiky bezpečnostní akce cizinecké policie s názvem Pobyt. Pět stovek mužů a žen zákona kontroluje cizince a zaměřuje se přitom na zábavní podniky. V noci na středu skončil v hledáčku policistů i muž na pražském Václavském náměstí.

Článek

Muž černé pleti zaujal skupinu policistů změnou svého chování v okamžiku, kdy uviděl uniformy. „Pak proběhla krátká, ale urputná honička a muže jsme zadrželi. Přitom mu z kapsy vypadl malý balíček,“ řekl jeden ze zasahujících policistů. V centru města policisté zadrželi více lidí.

„U zadrženého muže jsme našli sáček s marihuanou,“ potvrdila Novinkám Jana Dudová z pražské cizinecké policie. Doplnila, že v metropoli se policie v rámci akce Pobyt soustředila i na okolí Václavského náměstí či hlavní nádraží. „Zaměřili jsme se na noční podniky, bary a herny,“ doplnila.

Do úterní třiadvacáté hodiny cizinecká policie v celé zemi zkontrolovala 4000 cizinců. „Desítky osob jsme předvedli a zjistili jsme, že nejméně dvacet z nich je v Česku nelegálně,“ řekla Novinkám mluvčí celorepublikové cizinecké policie Kateřina Rendlová. Výsledky kontrolní akce budou znát policisté později.

Reklama

Výběr článků

Načítám