Hlavní obsah

VIDEO: Muž vyhodil z Nuselského mostu dva psy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Velmi krutě se v pondělí dopoledne zachoval třiatřicetiletý řidič červené felicie z Prahy. Když projížděl přes Nuselský most po magistrále směrem z centra, zastavil v místech, kde v hloubce asi 35 metrů teče Botič, vyndal z kufru dva psy a přehodil je přes bezpečnostní plot, který je na mostě zřízen proti sebevrahům.

Článek

Psi, podle zdrojů Práva bostonští teriéři, dopadli po několik desítek metrů hlubokém pádu před zraky vyděšených lidí do Sekaninovy ulice v pražských Nuslích a byli na místě mrtví.

Muže, na kterého šokovaní projíždějí motoristé upozornili policii, zadržela ještě na místě hlídka pohotovostní motorizované jednotky. Řidič, který byl podle zdrojů Práva silně rozrušen, však policisty napadl a tak musely přijít na řadu pouta. Muže si pak od policistů převzali přivolaní záchranáři, kteří ho převezli do psychiatrické léčebny v Bohnicích.

„Napadl jak policisty, tak zdravotníky. Museli ho přivázat k lůžku,“ řekl Právu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan s tím, že potyčku zachytily i kamery.

Mluvčí pražské záchranné služby Iveta Česalová sice Právu potvrdila, že muže záchranáři převezli s psychózou do psychiatrické léčebny v Bohnicích, o napadení posádky záchranného vozu ale nic nevěděla. „V hlášení naší posádky to uvedeno není,“ dodala Česalová.

Motiv řidičova jednání policisté prověřují. Podle některých spekulací se měl takto krutým způsobem chtít pomstít partnerce, se kterou se údajně pohádal. Podle právníka Jiřího Lžičaře, kterého oslovilo Právo, se soudu asi nevyhne. „Je zralý na trestní stíhání, jeho jednání je neomluvitelné. Soudu by se vyhnul jedině, kdyby znalecký posudek prokázal, že v okamžiku, kdy přehazoval psy přes plot a kdy útočil na policisty, nebyl schopen své jednání ovlivňovat. To by ale musela být totální nepříčetnost,“ řekl Právu Lžičař.

Muži za utýrání zvířat hrozí rok vězení nebo peněžitý trest. Za útok na veřejného činitele může za mřížemi ale strávit až tři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám