Hlavní obsah

VIDEO: Klára Mauerová: S verdiktem soudu jsem spokojená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Klára Mauerová je podle svého obhájce Daniela Ševčíka spokojená s verdiktem, který nad ní a dalšími pěti obžalovanými v kauze týraných chlapců v Kuřimi vynesl v pátek Krajský soud v Brně. Matka chlapců stráví ve vězení devět let, její sestra Kateřina o rok více.

Článek

Mauerovou podle Ševčíka uklidnilo, že podle soudu byla zmanipulována svojí sestrou a její přítelkyní Barborou Škrlovou. "Také teď ví, že si její děti budou moci jednou v rozsudku přečíst, že něco sice páchala, ale ne z vlastního popudu," doplnil advokát.

Klára Mauerová, která je už přes rok ve vazbě, by měla podle soudu jít do věznice se zvýšenou ostrahou. Verdikt ji podle Ševčíka nijak nešokoval. "Pokud se budeme odvolávat, tak jen kvůli snížení trestu. O vině polemizovat nebudeme," doplnil.

Odvolání zvažují i další advokáti odsouzených. Čtyřčlenný senát poslal na deset let do vězení Kateřinu Mauerovou, na sedm let Jana Škrlu a Hanu Bašovou a na pět let Barboru Škrlovou a Jana Turka.

Rozsudek v kauze Kuřim: devět let pro matku, deset pro tetu. Zdroj: TV Prima

Tragický proces deformace mateřského pudu

Týrání bylo natolik brutální, že jej soudce Pavel Göth pojmenoval jako "likvidaci dětské duše".

Zdůraznil, že se nepodařilo objasnit hlavní motivy týrání. Připustil ale, že mohly souviset se sektářstvím. Kateřina podle Götha "odstartovala tragický proces deformace mateřského pudu u své sestry" tím, že do její rodiny doslova infiltrovala svoji kamarádku Škrlovou vydávající se za dívku Aničku. Škrlová jí podle soudu pomohla v manipulaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám