Hlavní obsah

Větrná smršť shodila lešení na náměstí v centru Brna, lidé procházeli opodál

Silný vítr, který se jako součást sněhové bouře ve čtvrtek okolo třinácté hodiny prohnal Brnem, strhl část lešení na opravované budově Moravského zemského muzea na Zelném trhu v centru města. Obvykle velmi frekventované místo bylo naštěstí téměř vylidněné, takže se nikomu nic nestalo.

Vítr v Brně strhl lešení ze střechy, lidé stáli opodálVideo: MP Brno/Facebook

 
Článek

Záběry padajícího lešení zveřejnili brněnští strážníci. „Ze střechy muzea popadlo velké množství dřevěných desek a železné tyče. Hlídce se na místě podařilo zkontaktovat s cizincem, který pád velmi zřetelně nahrál. Záznam tak bude velmi cenným důkazním materiálem. Strážníci poté přivolali republikové policisty, neboť se mohlo jednat o trestný čin,“ řekl Právu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Podle mluvčí muzea Barbory Onderkové se na budově zrovna opravuje střecha a do ulice se zřítila zejména část zábradlí.

Drama na D5: Auta se v bílé tmě naslepo řítila jedno na druhé

Krimi

„Ta sněhová smršť, která tady proletěla, byla obrovská. Bylo velké štěstí, že zrovna nikdo nebyl na střeše a že nikdo ani nešel kolem budovy. Obešlo se to tak bez zranění, a i bez škody na našem majetku,“ řekla Onderková s tím, že případné policejní vyšetřování bude mířit na firmu, která opravu střechy zajišťuje.

Přivolaní hasiči podle mluvčího Petra Příkaského museli odřezat část zřícené konstrukce, která zůstala viset nad ulicí. „Byla tam uvolněná pochozí lávka a zábradlí. Další zajištění už si provedla stavení firma,“ uvedl mluvčí.

Kromě sněhových jazyků hrozí i náledí, varovali meteorologové

Počasí

Další výjezd měli hasiči i strážníci v Šumavské ulici. „Vítr tu rozmetal stavební materiál používaný při opravě jednoho z domů. Strážníci tady našli peugeot s promáčklou střechou i mazdu s poškozeným blatníkem, světlomety, dveřmi a zpětným zrcátkem. Rozbité čelní sklo objevili u zaparkované kie a nedaleko stojící volkswagen měl prohlubeň ve střeše,“ dodal Ghanem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám