Hlavní obsah

Ve Vysočanech shořelo zboží za 270 miliónů korun

Praha
Aktualizováno

Hasiči v neděli večer dohasili požár haly v pražských Vysočanech. Podle prvních odhadů oheň zničil zboží za zhruba 270 miliónů korun. Další škody jsou na budově a vybavení. Požár vypukl v sobotu večer.

Foto: Praha HZS, ČTK

Hasiči v sobotu při zásahu ve Vysočanech.

Článek

V objektu, který se nachází v Kolbenově ulici v areálu někdejšího ČKD, měl být uskladněn textil vietnamských obchodníků.

Oheň se již od rána nerozšiřuje, hoří ale stále několik ohnisek. Budovu dopoledne prohlédl statik, následně povolil hasičům vstup do skladu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči celou noc hasili hořící halu ve VysočanechVideo: Novinky

"Nynější fáze bude pomalá a dlouhá. Hasiči rozebírají hromady textilu. Vrstvy jsou vysoké a na velkém prostoru," řekl šéf pražských hasičů Roman Hlinovský. Zásah bude podle něj pravděpodobně trvat celý den. Následné měření termovizí ukáže, zda budou muset hasiči hlídat halu i v noci.

V areálu mezi stanicemi metra Kolbenova a Vysočanská od rána pracuje zhruba 90 hasičů, asi 40 dobrovolných a 50 profesionálních. Jednotky se ráno vystřídaly. Hasiči také dále měří zplodiny z požáru, měření zatím nepotvrdilo nebezpečné koncentrace jedovatých látek.

Foto: Praha HZS, ČTK

Hasiči museli z objektu vynést i několik tlakových lahví.

Pomoci se zjišťováním zplodin by měl dnes magistrát. Uvedl, že během noci, kdy oblak dýmu z požáru postupoval přes město, nebyly podle údajů z měřicích stanic Českého hydrometeorologického ústavu nikde na území Prahy překročeny běžné hodnoty sledovaných škodlivin.

Foto: Bohumila Kunertová, Novinky

Požár haly v pražských Vyočanech

Již v sobotu v noci požárníci odnesli část tlakových lahví, které hrozily výbuchem. Další zchladili vodou. Podle informací záchranky nebyl nikdo zraněn. Vedle řady hasičských jednotek pomáhal vodou z vaků rozsáhlý požár hasit i vrtulník.

Na požár upozornil Pražany hustý černý dým, který byl krátce před setměním vidět i ze vzdálených míst metropole. Obyvatele čtvrti tlampače veřejného rozhlasu informovaly, že mají zavřít okna před znečištěním a nechodit se na požár dívat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám