Hlavní obsah

Ve větroních, které se srazily u Trutnova, seděli 73letí piloti

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Ke srážce větroňů, které se v úterý odpoledne střetly u Trutnova, došlo ve výšce zhruba 700 metrů nad zemí, uvedla ve středu policie. V každém stroji seděl 73letý pilot. Muž, jehož letadlo se zřítilo do kukuřičného pole, zahynul, druhý se svým strojem dokázal přistát. Police ve středu publikovala také záběry z vrtulníku, který pomáhal při pátrání po troskách.

Policejní vrtulník natočil havarovaný větroň Video: Policie ČR

 
Článek

„Po vyproštění těla bylo potvrzeno, že při nehodě zemřel 73letý muž. Kromě zajištění trosek havarovaného kluzáku, které nyní budou důležité pro vyšetření přesných příčin a mechanismu nehody, vyslechli kriminalisté čtyři piloty, kteří byli přímými svědky srážky nebo následného pádu havarovaného kluzáku. Jeden z těchto pilotů, rovněž 73letý muž, byl druhým účastníkem nehody,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Podle dosud zjištěných informací bylo potvrzeno, že ve výšce zhruba 700 metrů nad terénem došlo ke srážce dvou kluzáků, z čehož jeden havaroval a roztříštil se, druhý, ač mírně poškozený, bezpečně přistál nedaleko místa nehody.

„Kriminalisté začali případ vyšetřovat pro dosud nespecifikovaný trestný čin. Zásadní pro ně bude, kromě svědeckých výpovědí, závěrečná zpráva z vyšetřování Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod,“ dodala mluvčí Ježková.

Škoda, která na letounech vznikla, nebyla dosud vyčíslena. Alkohol byl u pilota, který z nehody vyvázl bez zranění, vyloučen dechovou zkouškou. U pilota, který nehodu nepřežil, byla nařízena soudní pitva a odběr krve pro účely toxikologického zkoumání.

Foto: Policie ČR

Trosky větroně, který se zřítil do kukuřičného pole.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám