Hlavní obsah

Ve školce na Jihlavsku měly učitelky šikanovat děti

Právo, pch
Jihlava

Podezření na šikanu ve školce řeší v obci Jamné na Jihlavsku úřady i policie. Tamní učitelky měly terorizovat chlapce předškolního věku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Mohu potvrdit, že odbor sociálních věcí přijal anonymní telefonát, že se něco takového má dít. Samozřejmě se takovým podezřením zabývat musíme. Obrátili jsme se tedy na starostu obce, která je zřizovatelem školky, a jsme s ním v kontaktu,“ uvedl mluvčí jihlavského magistrátu Radek Tulis.

Podle televize Nova, která na případ upozornila, uváděli rodiče jiných dětí, že pětiletý chlapec je zavírán o hladu v úklidovém kumbálu a sprchován ledovou vodou. Hrubé zacházení se prý projevovalo i ve fyzickém kontaktu.

Starosta obce Jiří Pejcha případ okamžitě nahlásil na policii, kde podal podnět k prošetření. „Názor můžu mít, jaký chci, ale pokud dostanu takové oznámení, je mojí povinností učinit tyto kroky,“ řekl. Odmítl případ rozebírat a nechtěl odpovědět na otázku, zda považuje něco takového za představitelné, když zná zaměstnankyně školky.

Obě učitelky mají působit ve školce dlouhodobě, problémy se tam dosud nikdy neřešily. Přímo ve školce se Právu nikoho zastihnout nepodařilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám