Hlavní obsah

Válka taxikářů v Ostravě, policie obvinila čtyři muže

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Ostrým konkurenčním bojem mezi ostravskými taxislužbami se zabývá policie. Tři muži ve věku od 31 do 47 let viní z vydírání. Čelí podezření, že na řidiče z konkurenční společnosti tlačili, aby se vzdal místa, které považovali za lukrativní. Když nesouhlasil, prořezali mu pneumatiky, uvedla ve čtvrtek mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jedním z obviněných je taxikář, další dva pracují v bezpečnostních agenturách. Policie kromě toho pátrá ještě po čtvrtém pachateli, pro kterého má také připraveno obvinění.

Trestní stíhání se týká incidentu, ke kterému došlo v Ostravě 11. dubna. Sedmačtyřicetiletý taxikář si najal skupinu mužů, kteří měli zastrašit jeho konkurenta. „Dva obvinění muži spolu s dalším podezřelým si měli nejprve objednat taxi, kterým cestovali do Ostravy-Zábřehu. Třiačtyřicetiletému řidiči během jízdy verbálně vyhrožovali,“ uvedla mluvčí.

Když taxikář řekl, že celou věc oznámí policii, jeden z najatých členů ochranky mu sebral telefony a druhý je rozebral, aby se nedaly použít. „Dále měl jeden z podezřelých poškodit tři pneumatiky vozidla. Celým incidentem se prolínaly výhrůžky k opuštění aktuálně využívaného štaflu s návrhem jiného možného místa,“ dodala mluvčí policie.

Zahájení trestního stíhání předcházelo rozsáhlé šetření. „Informace bylo nutné získat operativní cestou, v prostředí taxislužeb. Kriminalisté rozplétali systém nepsaných pravidel a vzájemných vztahů, analyzovali strukturu konkurenčního prostředí. V průběhu prověřování pak kriminalisté detekovali i prvky, jež se prolnuly s prostředím pracovníků ochranek,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám