Hlavní obsah

Valašský expres na Vsetínsku narazil do bagru, přes 140 lidí evakuovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 140 lidí museli záchranáři v pondělí evakuovat z havarovaného rychlíku Valašský expres u Vsetína. Vlaková souprava narazila do bagru, který upravoval okolí železniční trati. Nikdo se naštěstí nezranil.

Foto: HZS ZK

Vlaková souprava srazila bagr u Ústí na Vsetínsku.

Článek

Ke srážce došlo kolem jedné hodiny odpoledne poblíž obce Ústí mezi stanicemi Valašská Polanka a Vsetín. Bylo to v místě, kde vlaky kvůli výluce jezdí po jedné koleji, bagr částečně zasahoval do trati.

„Při střetu nedošlo k vykolejení vlaku ani ke zraněním cestujících či bagristy,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Traktor vjel na Znojemsku na přejezd a smetl ho vlak. Zachytila to kamera

Krimi

Hasiči k místu nehody museli dojít pěšky. „Jednalo se o vzdálenost asi pěti set metrů. S inspektorem nehodové pohotovosti jsme se dohodli, že evakuace cestujících začne až po přistavení náhradního vlakového spoje,“ podotkl Žemlička.

Foto: HZS ZK

Při střetu nedošlo k vykolejení vlaku ani ke zraněním cestujících či bagristy.

S přesunutím cestujících do náhradního vlaku pomáhali policisté i hasiči. „Do náhradního spoje jsme evakuovali 125 dospělých osob a devatenáct dětí,“ konstatoval mluvčí hasičů.

Kvůli nehodě byl v úseku zastaven provoz vlaků, obnoven byl krátce po 15:00. Škody na lokomotivě Valašského expresu by podle Českých drah neměly být velké.

K podobné nehodě zde došlo od závěru března již podruhé.

Foto: HZS ZK

Souprava po střetu s bagrem

Foto: HZS ZK

Poškozený bagr po nehodě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám