Hlavní obsah

Váhavý lupič přepadl již tři banky, pokladní mu ale odolaly

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Již třetí přepadení banky za posledních deset dnů má na svědomí lupič, který při jedné loupeži víc než hodinu váhal, než přistoupil k pokladně. Ve čtvrtek si troufl na banku na pražském Andělu, kde ovšem žádné peníze nedostal.

Lupič, který přepadl tři bankyVideo: Policie ČR, Policie ČR

 
Článek

Asi padesátiletý muž se do banky vypravil kolem ve 13. hodiny se zbraní v ruce, u pokladní ale neuspěl a odešel s prázdnou. Štěstí mu nepřálo ani ve dvou předchozích přepadeních.

O těch informovala mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. „Muž v pátek 16. listopadu vstoupil do banky v Praze 5, kde se podle záznamů z kamerového systému asi hodinu odhodlával k činu. Když sebral odvahu, podsunul zmuchlaný papírek s žádostí o vydání finanční hotovosti, ten mu ale pokladní vrátila a peníze nevydala,“ konstatovala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Lupič při čtvrtečním přepadení

Podobné přepadení se stalo o několik dní dříve v Berouně. Také tam lupič neuspěl a odešel s prázdnou.

Muž je ve věku 50-60 let, 170 cm vysoké zavalitější postavy. Na sobě měl bílou bundu, tmavé kalhoty, brýle a tmavou čepici s kšiltem. Informace o totožnosti lupiče přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám