Hlavní obsah

Vadné trafo zapálilo výlohu v Hlučíně

Právo, plk

Závada na elektroinstalaci způsobila v sobotu požár výlohy obchodu s elektrem v Hlučíně na Opavsku. Plameny mají na svědomí škodu za 300 tisíc korun, uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Vadné trafo zapálilo výlohu v Hlučíně.

Článek

Hořet v přízemí obchodního domu v ulici Pode Zdí začalo před 16. hodinou. Oheň zachvátil výlohu elektroobchodu. „Při příjezdu hasičů šlehaly z výlohy plameny. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za šest minut, dalších sedm minut jim zabralo uhašení,“ řekl Kůdela. Dodal, že kouř zasáhl i další obchody a prostory ve dvou patrech nad výlohou.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Plameny mají na svědomí škodu za 300 tisíc korun.

Na likvidaci požáru se podíleli profesionální hasiči z Opavy a dobrovolní hasiči z Hlučína, Bobrovníků a Darkoviček. Za oheň může podle vyšetřovatele hasičů technická závada na elektroinstalaci, konkrétně na jednom z několika trafozařízení umístěných ve výloze.

„Předběžná škoda byla odhadnuta na 300 tisíc korun, především na poškozeném nábytku a kobercích v dalších dvou podlažích mimo elektroobchod, kam pronikl kouř. Při požáru nebyl nikdo zraněn,“ informoval Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám