Hlavní obsah

V zooparku na Jesenicku zranila puma tříletou holčičku

Jeseník

Ve Faunaparku v Horní Lipové na Jesenicku zranila puma tříleté dítě. Skončilo v olomoucké fakultní nemocnici, kde se léčilo tři dny, informuje na svých stránkách Šumperský a Jesenický deník. Podle něj dítě hladilo šelmu v kleci. Okolnosti incidentu vyšetřuje policie. Zjišťuje, zda majitel vyhledávané soukromé zoo nepodcenil zajištění zvířete nebo zda rodiče nepodcenili dohled nad potomkem.

Foto: Mapy.cz

Faunapark v Horní Lipové

Článek

Neštěstí se stalo v pátek odpoledne. Podle mluvčího olomoucké fakultní nemocnice Adama Fritschera byla dívenka tento týden v pondělí propuštěna.

"Poranění bylo mnohočetné, na více částech těla, ale nejednalo se o závažné zranění. Došlo k podrápání pacienta," řekl deníku Adam Fritscher s tím, že lékaři rány vyčistili a zašili.

Podle informací deníku byla dívenka v zooparku s rodiči a u pumy se zastavili. Dítě si chtělo šelmu pohladit, a než rodiče stačili zareagovat a dítě odstrčit, zvíře se na holčičku vrhlo a poškrábalo ji, informuje deník.

Sanitka poté zraněné dítě odvezla do jesenické nemocnice a odtud v noci na sobotu do olomoucké fakultní nemocnice. Majitel faunaparku Petr Augustýn odmítl, že by podcenil bezpečnost návštěvníků, dodal deník.

Reklama

Výběr článků

Načítám