Hlavní obsah

V ulicích Brna se v noci ztratila šeroslepá dívka

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V noci na pátek se v ulicích Brna ztratila 19letá šeroslepá dívka. Ztratila se při procházce v lese v oboře u Staré dálnice v Kohoutovicích. Mobilem si přivolala na pomoc strážníky, kterým se podařilo dívku nalézt.

Článek

„Zdravotně handicapovaná dívka se dostala do svízelné situace ve chvíli, kdy sešla z asfaltové cesty a netušila, kde se ocitla, pouze slyšela kolem projíždějící vozidla. Doplnila také, že má již téměř vybitou baterii mobilního telefonu,“ řekla mluvčí strážníků Denisa Kapitančíková.

Do uvedeného prostoru ihned vyjelo několik hlídek strážníků a psovod, do pátrání se zapojili také policisté. Hlídky procházely systematicky cesty směřující do kopce a přitom volali jméno ztracené dívky.

Po desáté hodině večer se podařilo pomocí GPS lokalizovat mobilní telefon ztracené dívky, která se měla nacházet v lese nad obcí Bosonohy. Strážníci na mapě vytipovali místo, kde by se mohla dívka nacházet a vyrazili tam.

„Když se na místo v půl jedenácté dostali, zavolali jméno hledané dívky, tak jim obratem odpověděla, protože se nacházela asi 40 metrů od služebního vozu. Dívka byla v pořádku a bez zranění, jen si stěžovala, na to, že jí je zima. Strážníci půjčili dívce deku a převezli ji k policistům, kteří si ji převzali,“ doplnila Kapitančíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám